Kiran Badloe op de tweede WK-dag in Australië NOS / Ayolt Kloosterboer

De tweede dag van het WK RS:X in het Australische Sorrento is uitstekend verlopen voor windsurfer Kiran Badloe. Door twee overwinningen en een tweede plaats in de blauwe vloot nam hij de eerste plaats in het algemeen klassement over van de Fransman Pierre Le Coq.

Ook Dorian van Rijsselberghe - Badloes concurrent in de strijd om een olympisch ticket - kan terugkijken op een geslaagde dag. Hij eindigde in de gele vloot in de eerste twee races op de tweede plek en besloot de laatste race als derde.

Van Rijsselberghe klom in het tussenklassement naar de derde plaats, achter Badloe en de Pool Pawel Tarnowski. Le Coq kende een mindere dag en zakte naar de achtste plek.

'Morgen voor het echie'

"Ik heb een superdag gehad. Het was genieten", zei Badloe na afloop. "Maar eigenlijk zegt dit nog helemaal niks. Ik sta misschien wel aan kop, maar het staat nog heel dicht bij elkaar."

Bekijk hieronder de reactie van Kiran Badloe na de tweede wedstrijddag op het WK:

"Vanaf morgen gaan we voor het 'echie', als alle goede jongens samenkomen in de gold fleet", zei Badloe, daarmee wijzend op de aanstaande herverdeling van het deelnemersveld. Donderdag worden de beste surfers op het WK samengebracht in één vloot.

Surfvrienden Badloe en Van Rijsselberghe komen dan voor het eerst tijdens dit toernooi in actie in dezelfde races. Hun 'broederstrijd' wordt daarmee nog intensiever. Degene die deze week het hoogst eindigt, zal Nederland vertegenwoordigen in de RS:X-klasse tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Makkelijke vloot

Van Rijsselberghe verheugt zich op de herverdeling van het veld. "Hij zat vandaag in de makkelijke vloot. En gisteren ook", zei de regerend olympisch kampioen over Badloe. "Morgen gaan we met z'n allen varen. Dan moet hij het echt laten zien."

Bekijk hieronder het interview met Dorian van Rijsselberghe, die onder meer spreekt over de twijfels in zijn hoofd:

In tegenstelling tot Badloe keek Van Rijsselberghe niet geheel tevreden terug op de eerste twee wedstrijddagen. "Zodra het geen 'eentjes' (overwinning, red.) zijn, ben ik niet tevreden. Dat is vrij simpel. Er is nog een hoop werk aan de winkel, maar het gaat de goede kant op."

"De scherpte is er ook wel, maar er spelen een hoop dingen in mijn hoofd. Die dingen hebben met de toekomst te maken", aldus een enigszins cryptische Van Rijsselberghe. "Dat moet ik zelf allemaal uitpuzzelen, om zo hard mogelijk te gaan op het water."

De Geus

Bij de vrouwen staat Lilian de Geus ook na de tweede WK-dag op de derde plaats in het algemeen klassement. De Geus besloot haar races woensdag op een zesde, vijfde en derde plaats.

In het klassement staat De Geus, die al zeker is van een ticket voor Tokio, achter de Israëlische Noy Drihan en de Poolse Maja Dziarnowska.

STER reclame