Ad Elissen
NOS Nieuws

Nederlander in coronahotel Tenerife: 'We kunnen geen kant op'

  • Judith Smids

  • Judith Smids

Honderden vakantiegangers zitten vast in Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife, onder wie het Nederlandse echtpaar Ad en Marijke Elissen. Op het moment dat we met de 79-jarige Elissen bellen krijgt hij een briefje onder zijn hoteldeur doorgeschoven. In vijf talen staat erin dat ze hun hotelkamer niet mogen verlaten, ze moeten het melden als ze zich ziek voelen en ze moeten vooral kalm blijven, schrijft het hotel.

Elissen vertelt dat het ook onmogelijk is om de kamer te verlaten. "Overal in het hotel zijn er bewakers die je dan direct terugsturen. Zelfs de tuin wordt bewaakt. We kunnen geen kant op."

Zeven dagen konden ze genieten van het viersterrenhotel. Komende donderdag staat hun terugvlucht geboekt, maar die lijken ze niet te gaan halen. Voorlopig moeten Ad en zijn vrouw in quarantaine blijven in het hotel.

Pas vanavond om 18.00 uur kregen we voor het eerst eten.

Ad Elissen

Vanmorgen was er door het personeel ook al een briefje onder hun deur door geschoven. Toen hebben alle gasten op die manier te horen gekregen dat een Italiaanse arts die ook in het hotel verbleef, besmet was met het coronavirus. Sindsdien mogen ze hun kamer niet af.

"Pas vanavond om 18.00 uur kregen we voor het eerst eten", vertelt Elissen. "Twee meisjes met een mondkapje voor en handschoenen aan gaven ons een papieren zak waar eten in zat."

Er zijn meer Nederlanders in het hotel, maar daar heeft hij geen contact mee. Hij heeft wel een aantal keer telefonisch contact gehad met TUI. Ze hebben gevraagd hoe het met hen gaat, maar de reisorganisatie heeft verder geen concrete hulp aangeboden.

Vooral tv-kijken

Elissen maakt zich nog geen zorgen. "Maar het moet ook niet te lang duren. Ik heb tientallen WhatsApp-berichten gekregen van familie, vrienden en mensen van de voetbalclub. Iedereen maakt zich zorgen." Elissen laat iedereen weten dat er niks aan de hand is, maar inmiddels benauwt de situatie hem wel.

Ze hebben te horen gekregen dat ze nog gecheckt moeten worden op het coronavirus door artsen. "Maar er zitten hier honderden mensen in het hotel, dus dat kan nog wel even duren." Ad en Marijke Elissen verwachten de komende dagen vooral tv te gaan kijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl