De politie onderzoekt de auto van de verdachte
NOS NieuwsAangepast

Aantal gewonden aanslag carnavalsoptocht Duitsland opgelopen

Bij de aanslag van gisteren op de carnavalsoptocht in de Duitse plaats Volkmarsen zijn 52 mensen gewond geraakt. Eerder sprak de politie nog van 30 gewonden. Van de slachtoffers liggen er nog 35 in het ziekenhuis.

Onder de gewonden zijn 18 kinderen. Gisteren werd gesproken over zeven zwaargewonden, maar de politie noemt nu geen aantal meer. De slachtoffers zijn tussen 2 en 85 jaar oud.

Een 29-jarige Duitser uit Volkmarsen reed gisteren met zijn auto in op de deelnemers van de optocht. Dit zijn beelden van kort daarna:

Auto rijdt in op carnavalsoptocht in Duitse stadje Volkmarsen

De bestuurder is gearresteerd. Hij raakte zelf ook gewond en is nog niet verhoord; zijn motief is nog niet duidelijk. Justitie zegt dat alle mogelijkheden worden opengehouden. Ooggetuigen zeiden dat de man onder invloed was van alcohol, maar dat klopt volgens justitie niet. Er wordt nog onderzocht of hij wel drugs had gebruikt.

Vlak na de aanslag werd nog een tweede man aangehouden. Die stond te filmen en schond daarmee volgens het Duitse OM de privacy van de slachtoffers.

Vandaag is de laatste dag van carnaval. Volgens justitie is er in Duitsland geen sprake van een verhoogd dreigingsniveau, maar toch hebben organisatoren van carnavalsfeesten en optochten het advies gekregen om nog eens te kijken naar hun veiligheidsmaatregelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl