NOS NieuwsAangepast

Man rijdt opzettelijk in op carnavalsoptocht in Duits stadje, zeven zwaargewonden

In het stadje Volkmarsen in de Duitse deelstaat Hessen is een Mercedes stationwagon rond 14.45 uur opzettelijk op een carnavalsoptocht ingereden, melden de politie en het Openbaar Ministerie.

Bij de aanslag zijn rond de dertig gewonden gevallen, onder wie ongeveer tien kinderen. Zeven mensen raakten ernstig gewond.

Motief onbekend

De automobilist is gearresteerd. Hij is een 29-jarige Duitser uit Volkmarsen. Zijn motief is onduidelijk. Volgens de Duitse justitie worden alle mogelijkheden open gehouden. Der Spiegel schrijft op basis van bronnen rond het onderzoek dat de man zwaar onder invloed was van alcohol.

Het Duitse persbureau DPA meldt dat hij bij autoriteiten niet bekendstaat als extremist. Wel is hij bij de politie bekend vanwege onder meer belediging en huisvredebreuk.

Eerder zei de politie dat er geen aanwijzingen zijn voor een politiek gemotiveerde aanslag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hessen zei tegen Die Welt dat een terroristisch motief niet wordt uitgesloten.

De man wordt behandeld aan zijn verwondingen en kan voorlopig niet worden verhoord. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Op beelden is de zilverkleurige Mercedes te zien met de knipperlichten aan:

Auto rijdt in op carnavalsoptocht in Duitse stadje Volkmarsen

Volgens een ooggetuige reed de auto nog ongeveer 30 meter door voordat hij tot stilstand kwam.

"Er zijn ook ooggetuigen die zeggen dat de automobilist om een omheining heen reed en daarna gas gaf", zegt correspondent Judith van de Hulsbeek in EenVandaag op NPO Radio 1.

Volkmarsen is een klein plaatsje met ongeveer 6800 inwoners. Het ligt ten noordwesten van de stad Kassel. Vandaag waren mensen er samengekomen voor de Rosenmontagszug, de plaatselijke carnavalsoptocht. De politie heeft uit voorzorg alle carnavalsoptochten in Hessen stilgelegd.

Beeld van net na het incident

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl