Medewerkers van een drinkwaterbedrijf in Casalpusterlengo, een van de gemeenten die niet meer toegankelijk zijn
NOS NieuwsAangepast

Buitenlandse Zaken: reis niet naar gemeenten in Noord-Italië, kijk uit in Rome

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag adviseert om niet te reizen naar een aantal gemeenten in het noorden van Italië, vanwege de verspreiding van het coronavirus. Het gaat om tien plaatsen in de omgeving van Milaan, waarvoor door de Italiaanse autoriteiten een in- en uitreisverbod is ingesteld.

Voorzichtigheid is geboden voor de regio's Lombardije, Veneto en Emilia-Romagna. Ook in Rome en Lazio, de streek waarin de Italiaanse hoofdstad ligt, geldt een verhoogd risico, zegt het ministerie.

Onder de gemeenten waar niet heen gereisd moet worden is Codogno, de stad ten zuidoosten van Milaan waar het coronavirus het eerst is vastgesteld. Daarvan is het advies om er niet naartoe te gaan.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Italië

De toegangswegen tot de bewuste steden worden gecontroleerd en publieke bijeenkomsten zijn afgelast. Musea, scholen en universiteiten zijn er gesloten. Ook andere grote evenementen, zoals het voetbalwedstrijden in de serie A en modeshows, zijn afgelast of er mag geen publiek bij zijn.

In Italië zijn meer dan 220 mensen besmet met het coronavirus. Zeven mensen zijn aan de gevolgen van zo'n besmetting overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl