Heerenveen thuis niet langs ADO Den Haag

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen-ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft op bezoek bij Heerenveen een punt gepakt. De nummer 17 van de eredivisie hield de Friezen in een niet al te best duel op een 2-2 gelijkspel.

Zonder goed te spelen had de thuisploeg het overwicht, maar na een klein half uur spelen kwam degradatiekandidaat ADO, enigszins tegen de verhoudingen in, op voorsprong.

Twee vrije trappen, twee doelpunten

Een vrije trap van ADO-middenvelder John Goossens zeilde tussen allerlei spelers door de verre hoek in, al bleek de bal later het lichaam Omar Bogle nog geschampt te hebben.

Tien minuten later mocht Goossens opnieuw een vrije trap nemen vanuit dezelfde hoek. En weer vloog de bal erin, dit keer via Heerenveen-speler Rodney Kongolo, die hem met zijn lichaam ongelukkig in zijn eigen doel werkte.

ADO Den Haag viert de 2-0 in Heerenveen na de tweede vrije trap van Goossens

Op slag van rust maakte Joey Veerman de aansluitingstreffer voor Heerenveen met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied: 1-2.

Na de rust kwam ADO niet veel meer op de helft van de Friezen, maar pas in de 78ste minuut resulteerde het aanvalsoffensief van Heerenveen in de gelijkmaker. Invaller Alan Halilovic, de huurling van AC Milan, krulde de bal met een subtiele voetbeweging prachtig in de verre kruising.

In de slotminuten voerde Heerenveen de druk op het doel van ADO nog wat verder op, maar ook in de zes minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord.

Bekijk hieronder de reacties van Heerenveen-speler Alan Halilovic, trainer Johnny Jansen en ADO-speler John Goossens, die slachtoffer werd van de 'doelpuntenpolitie':

Halilovic na prachtgoal: 'Ik verdien een kans om dit vaker te laten zien'