De Colombiaan troeft Dan Martin en Remco Evenepoel af op de slotklim Getty Images

De Colombiaan Miguel Ángel López heeft de vierde rit in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Astana-renner hield na een versnelling op de slotklim de Ier Dan Martin en de Belgische geletruidrager Remco Evenepoel net achter zich. Bauke Mollema eindigde op de achtste plaats.

De renners moesten in de rit van 169 kilometer twee keer de Alto do Malhão (2,5 kilometer à 9,7%) over. De finish lag op de top van de tweede beklimming en daar werd voortdurend gedemarreerd.

Evenepoel blijft leider

Evenepoel wist de leiding in het algemeen klassement te behouden. Hij had alles onder controle, liet niemand echt wegrijden en kan zondag de klus klaren in de afsluitende tijdrit.

Dan Martin en Maximilian Schachmann staan weliswaar tweede en derde binnen een seconde van de Belg, maar tijdrijden is de specialiteit van Evenepoel. De 20-jarige Belg won in 2019 de EK tijdrijden en veroverde zilver op de WK.

Mollema is de beste Nederlander in het algemeen klassement op de achtste plaats; hij heeft een achterstand van 18 seconden op Evenepoel.

STER reclame