Cees Bol heeft zijn eerste overwinning van 2020 binnen Getty Images

Cees Bol heeft de derde etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. Op het licht oplopende wegdek kwamen de Italiaan Sacha Modolo (Alpecin) en Nederlands kampioen Fabio Jakobsen (Deceuninck) in de sprint niet voorbij de 24-jarige Bol, die in de finale perfect werd afgezet door de Sunweb-ploeg.

Na het spierballenvertoon van Remco Evenepoel op donderdag kregen de sprinters weer een kans in de rit van 201,9 kilometer van Faro naar Tavira.

Drie renners (Martín, Antunes en Grigorjev) besloten de logica toch te tarten en gingen er na 3 kilometer vandoor. Na bijna 180 kilometer zat hun vlucht erop en organiseerden de sprintersploegen zich vooraan. Bol kwam al vroeg op kop, maar dat pakte dankzij een indrukwekkende sprint goed uit. Jakobsen, die woensdag de openingsrit op zijn naam schreef, kwam dit keer niet verder dan de derde plaats achter Bol. De Noor Alexander Kristoff werd vierde.

De zege van Bol, die deze week in Portugal zijn eerste wedstrijdkilometers van 2020 maakt, was de derde Nederlandse overwinning op rij in Tavira. In 2018 en 2019 won Dylan Groenewegen.

Klassementsleider Remco Evenepoel kwam ongeschonden over de streep; hij start morgen opnieuw in de leiderstrui. De Ronde van de Algarve wordt zondag afgesloten met een individuele tijdrit.

STER reclame