Sifan Hassan ANP

Sifan Hassan heeft een nieuwe trainer. De atlete heeft na het veelbesproken vertrek bij de geschorste Alberto Salazar gekozen voor zijn voormalig assistent Tim Rowberry. De wereldkampioene op de 1.500 en 10.000 meter zal zich in Beaverton (Verenigde Staten) voorbereiden op het olympische seizoen.

Hassan: "Ik heb hier inmiddels een vertrouwde situatie waar ik mij enorm thuis voel. Ik heb verschillende opties overwogen en nieuwe mensen ontmoet om te zoeken naar de juiste klik, maar ik geloof erin dat mijn huidige trainingssituatie de beste is om mij succesvol voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio."

Tim Rowberry NOS

Hassan trainde sinds 2016 bij Salazar. De succesvolle coach is sinds oktober vorig jaar voor vier jaar geschorst. Hij zou diverse malen de dopingreglementen overtreden hebben als leider van het Nike Oregon Project, een peperduur trainingsprogramma voor topatleten in Amerika.

Gevoelsmens

Jos Hermens, manager van Hassan: "Na het onderzoeken van alle mogelijke opties en na vele meetings en gesprekken met mogelijke kandidaat-coaches, komt Sifan tot de conclusie dat de huidige omgeving heel goed voor haar werkt. Sifan is een gevoelsmens, waarbij geloof in het trainingsprogramma en de mensen die haar ondersteunen het allerbelangrijkste is. Vandaar haar beslissing."

Sifan Hassan zal haar seizoen beginnen op 29 maart tijdens het WK halve marathon in Gdynia, Polen.

September 2019: Hassan bereidt zich in St. Moritz voor op WK

STER reclame