Medewerkers van het Rode Kruis in Noord-Italië
NOS NieuwsAangepast

Aantal corona-besmettingen in Italië neemt toe, ook 2 doden

Het aantal Italianen dat besmet is met het coronavirus is opnieuw toegenomen. Inmiddels zijn meer dan 50 besmettingsgevallen gemeld, vooral in het noorden van het land. Tot nu toe overleden twee mensen aan de gevolgen van het virus: een 77-jarige vrouw uit de regio Lombardije, bij Milaan, en een 78-jarige man uit de regio Veneto, bij Padua.

Vanavond komt de Italiaanse ministerraad bijeen in een spoedberaad over de situatie. In een aantal stadjes is mensen gevraagd binnen te blijven. Het openbare leven ligt daar stil. Ook in Rome is een aantal mensen besmet.

Na het overlijden van de vrouw in Lombardije werd een voetbalwedstrijd in de Serie B, het tweede niveau in Italië, een uur voor aanvang afgelast. Het ging om Ascoli tegen Cremonese; die laatste club komt uit Cremona, vlak bij Codogno, waarvandaan het virus vermoedelijk verspreid is. Ook tientallen amateurwedstrijden in de regio gingen niet door. Volgens correspondent Mustafa Marghadi begint de bezorgdheid over het coronavirus "panische vormen" aan te nemen.

Codogno is een stadje op zo'n 60 kilometer ten zuidwesten van Milaan. Een 38-jarige inwoner had in januari een etentje met een man die net uit China was teruggekeerd. Vermoedelijk is de inwoner van Codogno daarbij besmet geraakt.

In Europa zijn nu drie doden gevallen door het coronavirus. Vorige week zaterdag bezweek in een ziekenhuis in Parijs een 80-jarige Chinese toerist aan de ziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl