Hulpdiensten bij de zorginstelling in Wageningen Persbureau Heitink

Een man die gisteravond 112 belde voor een incident met dodelijke afloop bij een zorginstelling in Wageningen, kreeg te horen dat er geen politieauto's beschikbaar waren.

En iemand anders die ook drie keer 112 belde, kreeg hetzelfde te horen.

'Er was geen politiewagen beschikbaar, dus kwamen ze niet'

Het gebeurde volgens de regionale omroep bij zorginstelling RIBW Arnhem en Veluwe Vallei, waar mensen onder begeleiding wonen. Er was niet alleen een dodelijk slachtoffer, maar ook twee gewonden. Volgens buurtbewoners gaat het om begeleiders.

"Geen politieauto's beschikbaar"

Rond 20.15 uur hoorden buren geschreeuw bij de zorginstelling. Daarop belden ze 112. Omdat de politie er rond 20.30 uur nog niet was, belden ze opnieuw. Tien minuten later werd weer gebeld. "Ik kreeg te horen dat ik doorverbonden werd met de politie in Wageningen. Daarna kreeg ik iemand aan de lijn en die zei dat er geen politieauto's beschikbaar waren", zegt een man.

Buurtbewoners vinden het onbegrijpelijk wat er is gebeurd, zeker omdat er de laatste tijd veel problemen leken te zijn bij de instelling. "Er staat daar echt wekelijks een politieauto voor de deur", vertelt een buurvrouw die tegenover het pand woont.

De politie is een onderzoek gestart naar het eigen handelen. "We nemen dit zeer serieus, omdat mensen moeten kunnen rekenen op de politie als men in nood is." Ook de rijksrecherche doet onderzoek naar het optreden van de politie.

Wat zich precies in het gebouw heeft afgespeeld, is onduidelijk; de politie is nog bezig met onderzoek. Er is niemand aangehouden.

STER reclame