Hans Hateboer viert zijn eerste Champions League-doelpunt
NOS Voetbal

Hateboer helpt Atalanta met twee doelpunten aan zege op Valencia

Atalanta, met de Nederlanders Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens in de basis, heeft Valencia met 4-1 opzij gezet in de achtste finales van de Champions League. Hateboer had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege.

De Italiaanse ploeg, dit seizoen debuterend in de Champions League, had vanaf het begin het betere van het spel. Doelman Jasper Cillessen zat op de bank bij Valencia en zag zijn concurrent Jaume Domenech met een prachtige redding Mario Pasalic van scoren afhouden.

Even later vond Hateboer wel het net. De Nederlandse middenvelder kon een voorzet van Alejandro Gómez binnentikken en zo het eerste Champions League-doelpunt van zijn carrière maken.

Illuster rijtje

Door zijn goal werd de 26-jarige Hateboer de vierde Nederlander die voor een Italiaanse club heeft weten te scoren in de knock-outfase van de Champions League. Wesley Sneijder (Internazionale), Clarence Seedorf (AC Milan) en Jaap Stam (AC Milan) gingen hem voor. "Het werd ook wel tijd voor een doelpunt", aldus Hateboer na afloop van het duel. "Ik geloof dat iedereen er wel een had ingeschopt, behalve ik."

Na de 1-0 werd Valencia steeds gevaarlijker en was het met een knal op de paal van Ferrán Torres heel dicht bij de gelijkmaker, maar nog voor rust verdubbelde Josip Ilicic de voorsprong van Atalanta.

De Sloveense spits speelde zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en knalde snoeihard raak. Ook voor de 32-jarige Ilicic was dit zijn eerste doelpunt in de Champions League.

Josip Ilicic en Hans Hateboer vieren het tweede doelpunt

Valencia kreeg nog wat kleine kansen, maar met een prachtige uithaal maakte Remo Freuler na een klein kwartier in de tweede helft aan alle twijfel een einde. De Zwitser krulde de bal van buiten de zestien langs Domenech.

Even later was het opnieuw Hateboer, die ook werd uitgeroepen tot man of the match, die het voor Valencia allemaal nog erger maakte. Hij rukte op aan de rechterkant en schoot zijn tweede van de avond binnen.

Denis Tsjerysjev redde nog wel de eer voor Valencia. De Rus maakte er met een lage schuiver 4-1 van.

Atalanta heeft zich met de ruime overwinning een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return in Valencia op 10 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl