NOS Voetbal

Europees treffen met LASK is welkome afwisseling voor AZ na moeizame week

AZ-trainer Slot moet puzzelen voor duel met LASK

AZ is bezig aan een sterk seizoen, maar de afgelopen weken vertoonde de goed geoliede machine van de Alkmaarders toch wat gebreken. De bekernederlaag tegen NAC Breda (1-3) kon misschien nog als een incident worden gezien, maar een paar dagen later was ook FC Twente (2-0) te sterk voor de nummer twee van de eredivisie.

Het Europa League-duel met LASK Linz van donderdagavond wordt dan ook als een welkome, maar niet minder serieuze afwisseling gezien.

Aanvoerder Teun Koopmeiners kijkt met veel plezier uit naar de wedstrijd. "Het is geen topweek geweest. De beker was een dreun en dat je daarna weer verliest was ook niet lekker", vertelde hij op de persconferentie van woensdag.

Duel met LASK is welkome afwisseling voor AZ na moeizame week

"Maar dat neemt niet weg dat we er onwijs veel zin in hebben om morgen een fantastische wedstrijd te gaan spelen. We moeten het ook niet groter maken dan het is. We zitten nog steeds in een geweldige positie in Europa en ook in de competitie met de tweede plek."

Bang dat de negatieve resultaten in eigen land effect zullen hebben op het treffen met de Oostenrijkers is Koopmeiners niet.

"We hebben zo veel zin in morgen. We hebben in Europa fantastische momenten beleefd in de groepsfase. Met mooie wedstrijden en gekke wedstrijden. Dat maakt alleen maar dat het nu enorm kriebelt om morgen aan de slag te gaan."

Geduchte tegenstander

LASK kende een goede generale repetitie in aanloop naar het duel met de Alkmaarders door vrijdag Red Bull Salzburg met 3-2 te verslaan. Het leverde de ploeg ook meteen de koppositie in Oostenrijk op. Daarnaast was LASK eerder dit seizoen al met 4-1 te sterk voor PSV in de groepsfase van de Europa League. Een geduchte tegenstander dus.

Volgens AZ-trainer Arne Slot liggen "de kansen heel dicht bij de bedreigingen", zoals hij het verwoordde op dezelfde persconferentie. "Het is een ploeg die heel agressief en massaal druk zet en daar ontzettend veel risico in neemt."

"Als wij in staat zijn om daar onderuit te voetballen dan ligt er heel veel ruimte om zelf gevaarlijk te worden", denkt Slot. "Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van ploegen die dat niet lukten, wat resulteerde in kansen en goals voor Lask Linz."

Zijn ploeg is volgens Slot bij voorbaat zeker niet kansloos om de volgende ronde te halen, al is een goed resultaat in eigen huis daarbij wel noodzakelijk.

"We weten dat LASK veel uitwedstrijden wint, maar thuis nog wel eens wat laat liggen. Als we zouden winnen zou dat wel een hele goede stap zijn in de goede richting."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl