Gaël Monfils ANP

Een volle sportdag deze vrijdag. Voetbal natuurlijk en ook tennis, maar vooral veel geschaats op topniveau.

Na een korte terugblik op het bekervoetbal van gisteravond in het Lunchjournaal van 13.00 uur gaat de blik snel naar al wat komen gaat. En dan springen vooral de wereldbeker shorttrack in Dordrecht en de WK afstanden voor de langebaanschaatsers in Salt Lake City in het oog.

Rentree Knegt

De shorttrackers komen als eersten in actie en dat betekent zo goed als zeker ook de rentree van Sjinkie Knegt op wedstrijdijs. Beelden van de eerste wereldbekerdag in Dordrecht zijn te zien om 18.45 uur in het Late Journaal en uiteraard op NOS.nl en de NOS-app.

In het Sportjournaal zal al kort worden voorbeschouwd op het schaatsen in Salt Lake City, waarnaartoe om 21.40 uur wordt geschakeld voor een lange live uitzending op NPO 3. Op de tweede dag van de WK afstanden worden de medailles verdeeld op de 10.000 en 500 meter voor de mannen en de ploegenachtervolging en 500 meter voor de vrouwen.

Het schaatsprogramma van vrijdag in Salt Lake City NOS/ANP

De voetballiefhebber komt vanaf circa 12.00 uur al aan zijn trekken in het liveblog, met alle wetenswaardigheden over het komende competitieweekeinde en ander voetbalnieuws.

Bovendien openen VVV-Venlo en Heracles Almelo om 20.00 uur speelronde 23 in de eredivisie. Ook over dat duel zal in het blog worden bericht. Een samenvatting is te zien in Eredivisie op vrijdag om 22.15 uur op NPO 1. Een korte versie volgt in het late Journaal om 23.50 uur.

Programma eredivisie speelronde 23 NOS

De tennisfan tenslotte kan om 19.30 uur terecht op de livestream op NOS.nl en in de NOS-app voor een kwartfinalepartij op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. De eerste avondwedstrijd gaat tussen de Fransman Gaël Monfils en de Brit Daniel Evans.

In Langs de Lijn En Omstreken, dat om 20.30 uur op NPO Radio 1 begint en vanwege het schaatsen tot maar liefst 02.00 uur zal duren, komen alle genoemde sportevenementen ook aan bod.

Uitzendingen

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
19.30 uur Livestream ABN Amro-toernooi NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO radio 1
21.40 uur Schaatsen: WK afstanden NPO 3, NOS.nl en NOS-app
22.15 uur Eredivisie op vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.50 uur Sport in late Journaal NPO 1

STER reclame