Eva de Goede in actie tegen Engeland in de Hockey Pro League
NOS Sport

De Goede opnieuw beste hockeyster ter wereld

Eva de Goede is door de internationale hockeybond (FIH) voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Ze hield in de prestigieuze verkiezing de Argentijnse Carla Rebecchi en de Duitse Janne Müller-Wieland achter zich. Frédérique Matla behoorde ook tot de zes kandidaten.

De 30-jarige De Goede leidde Oranje vorig jaar als aanvoerder naar de winst van de eerste editie van de Pro League en het Europees kampioenschap. Met Amsterdam veroverde De Goede de landstitel en de Europa Cup.

De FIH-verkiezing bestaat sinds 1998. Andere Nederlandse vrouwen die de prijs in het verleden wonnen zijn Mijntje Donners (2003), Minke Booij (2006), Naomi van As (2009 en 2016), Maartje Paumen (2011 en 2012), Ellen Hoog (2014) en Lideweij Welten (2015).

De aanvoerster van de nationale ploeg ontving de prijs, een trofee in de vorm van een ster, uit handen van bondscoach Alyson Annan die zelf een dag eerder voor het derde jaar op rij tot beste coach bij de vrouwen was uitgeroepen.

Eva de Goede nam na de verloren olympische finale van 2016 een sabbatical, waarbij definitief afscheid nemen een serieuze optie was. Aan de vooravond van de Europese Kampioenschappen in Antwerpen in augustus 2019 vertelde ze over die keuze.

Tophockeyster De Goede: 'Carrière gered door sabbatical'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl