1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Judocoach Arens over zware knieblessure Savelkouls: 'Horrible om te zien'

Judocoach Arens over blessure Savelkous: 'Het was horrible om te zien'

De zware knieblessure van judoka Tessie Savelkouls, zondag opgelopen tijdens het grandslamtoernooi in Parijs, ziet er volgens coach Maarten Arens "heel slecht uit".

"Ze wordt op dit moment geopereerd in het ziekenhuis. Het was horrible om te zien", vertelde Arens. "Ik zag het zelf en schrok er heel erg van. Ik voelde mijn maag bijna omdraaien."

Savelkouls verliet per brancard de tatami:

Judoka Savelkouls geblesseerd van de tatami bij grandslam Parijs

Arens kan verder nog niet veel zeggen over de blessure en de revalidatie. Zijn de Olympische Spelen bijvoorbeeld einde verhaal voor Savelkouls? "Dat denken wij ook, maar wij houden nog een slag om de arm."

De coach zegt de judoka na afloop kort gesproken te hebben. Volgens Arens heeft de blessure impact op de hele Nederlandse equipe. "Iedereen is er de hele dag mee bezig, ook buitenlandse sporters. Echt een vreselijke dag."

'Ik durfde niet te kijken'

De zware blessure van Savelkouls kwam ook hard aan bij haar tegenstander uit de partij in de tweede ronde in de klasse boven 78 kilogram. "Ik durfde niet te kijken. Haar knie zat niet in de goede richting, het zag er heel slecht uit", vertelde de Française Romane Dicko.

De 20-jarige judoka probeerde Savelkouls een hart onder de riem te steken. "De rest van de dag waren mijn gedachten ook bij Tessie. Ik heb haar een berichtje gestuurd en hoop dat het goed gaat."

Savelkouls' tegenstander Dicko durfde niet te kijken: 'Zag er heel slecht uit'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl