NOS SportAangepast

Blessure judoka Savelkouls in Parijs, zeldzame nederlaag Riner

Judoka Savelkouls geblesseerd van de tatami bij Grand Slam Parijs

Judoka Tessie Savelkouls is zondag geblesseerd geraakt tijdens het grandslamtoernooi in Parijs. De Nederlandse, die uitkomt in de klasse boven 78 kilogram, bleef in haar partij in de tweede ronde tegen Romane Dicko uit Frankrijk geblesseerd op haar rug liggen.

Savelkouls is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De aard van de blessure is nog niet bekend.

Alle vrouwen uitgeschakeld

Sanne van Dijke (tot 70 kilogram) en Natascha Ausma (tot 78 kilogram) verloren direct hun eerste partij bij het prestigieuze judotoernooi. Hilde Jager (tot 70 kilogram) won haar eerste wedstrijd wel, maar was daarna niet opgewassen tegen de Française Marie-Eve Gahié. Die gooide Jager na een minuut op haar rug.

Marhinde Verkerk zou zondag ook in actie komen in de Franse hoofdstad, maar een ribblessure verhinderde dat.

Historisch verlies Riner

Teddy Riner verloor voor eigen publiek zijn partij tegen de Japanner Kokoro Kageura, de nummer twee van de wereld. Tot ontsteltenis van het publiek ging de tweevoudig olympisch kampioen al in de derde ronde onderuit.

Riner (uitkomend in de klasse boven 100 kilogram) had tot vandaag een reeks van 154 ongeslagen wedstrijden achter zijn naam. Zijn laatste verliespartij was op 13 september 2010. De tienvoudig wereldkampioen is een levende judolegende en wil deze zomer een derde olympische plak aan zijn indrukwekkende palmares toevoegen.

In november 2017 stopte de de Fransman tijdelijk met judoën, maar vorig jaar zomer kondigde hij zijn rentree aan.

"Dit is een mislukking", sprak Riner na afloop over zijn verloren partij. "Maar het maakt wel duidelijk waar ik aan moet werken. Tegelijkertijd is het ook een opluchting, ik stond de afgelopen 10 jaar onder enorme druk om altijd maar te winnen."

Roy Meyer, net als Grol uitkomend in de klasse boven 100 kilogram, werd zevende. Frank de Wit (in de klasse tot 81 kilogram), Jesper Smink (tot 90 kilogram) en Simeon Catharina werden al in een vroeg stadium uitgeschakeld op het sterk bezette toernooi.

Bekijk hieronder de reactie van Roy Meyer:

Judoka Meyer stuit onderweg naar finale tegen Grol: 'Zonde, leek me vet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl