NOS Sport

Korrel en Savelkouls grijpen goud bij World Masters in Qingdao

Prachtige zeges voor Korrel en Savelkouls op Masters

Judoka Michael Korrel heeft bij de World Masters in Qingdao in de klasse tot 100 kilogram goud in de wacht gesleept. Bij de vrouwen won Tessie Savelkouls goud in de klasse boven 78 kilogram.

Korrel had al afgerekend met de nummer een van de wereld Varlam Liparteliani en trof in de finale de Amerikaanse Japanner Aaron Wolf, wereldkampioen van 2017. In de golden score sloeg de Nederlander toe met een knappe schouderworp.

Noël van 't End (klasse onder de 90 kilogram) stelde teleur. De wereldkampioen verloor in de achtste finales van Lasja Bekaoeri, de latere winnaar. Jasper Smink (ook -90 kg) ging in zijn eerste partij onderuit.

Roy Meyer (+ 100) haalde de herkansingen, maar een duel om het brons wist hij niet af te dwingen.

Henk Grol deed dat in die gewichtsklasse wel en greep het brons. Hij versloeg David Moura, de nummer zes van de wereld. Grol is de nummer elf.

Ook goud voor Savelkouls

Tessie Savelkouls veroverde in Qingdao goud in de klasse boven 78 kilogram. Ze versloeg in de finale Iryna Kindzerska met een schouderworp en boekte haar grootste toernooizege.

IJF.org
Tessie Savelkouls heeft de finale gewonnen

Daarmee nam Savelkouls revanche voor de nederlaag die ze op de WK leed tegen de Azerbeidzjaanse.

De Nijmeegse, de nummer 25 van de wereld, vloerde zaterdag vier rivalen die hoger op de wereldranglijst staan, onder wie Kindzerska, de nummer zes.

Guusje Steenhuis eindigde in de klasse tot 78 kilogram als zevende. In dezelfde klasse ging Marhinde Verkerk in haar eerste partij direct onderuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl