NOS Voetbal

Feestje Martens en Barcelona in finale Supercup: 10-1 tegen Sociedad

Barcelona-vrouwen maken gehakt van Sociedad in finale Supercup

Met een gave voetbalshow hebben de vrouwen van Barcelona de Spaanse Supercup veroverd. De ploeg, met de Nederlandse international Lieke Martens in de basis, verpulverde in de finale Real Sociedad met liefst 10-1.

Martens scoorde zelf niet, maar bereidde wel twee treffers voor. Halverwege had Barcelona met zes treffers al een enorm gat geslagen.

Bij Barcelona was Marta Torrejón de gevierde ster. Ze scoorde vier keer. De Nederlandse Stefanie van der Gragt bleef op de bank bij de koploper in de Spaanse competitie.

Barcelona plaatste zich afgelopen donderdag voor de finale door landskampioen Atlético Madrid met 3-2 te verslaan. In dat duel scoorde Martens wel. Real Sociedad, de nummer zes uit de hoogste Spaanse vrouwencompetitie, bereikte de eindstrijd in Salamanca via een zege (1-0) op Levante.

Protest

Bij aanvang van de finale protesteerden de twee ploegen tegen het uitblijven van een cao met betere arbeidsvoorwaarden in het Spaanse vrouwenvoetbal. De 22 speelsters deden dertig seconden de armen over elkaar. Ze kregen bijval van de reserves. Het publiek gaf de teams een applaus.

Kijk hieronder naar een samenvatting van de halve finale tegen Atlético Madrid, waarin Martens scoorde en een assist gaf, en een interview met de Nederlandse international.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl