NOS VoetbalAangepast

Martens helpt Barça naar finale Supercup: 'Voel mij eindelijk weer mezelf'

Martens helpt vrouwen Barcelona aan finaleplaats Supercopa

De vrouwen van FC Barcelona hebben de finale van de Spaanse Supercup bereikt door een 3-2 overwinning op landskampioen Atlético Madrid. Lieke Martens was bij de Catalaanse club goed voor een doelpunt en een assist.

Martens was de enige Nederlandse die in actie kwam in de wedstrijd in Salamanca. Haar ploeggenote Stefanie van der Gragt zat op de tribune. Sari van Veenendaal, doelvrouw van Atlético, keek toe vanaf de reservebank.

'Eindelijk weer mezelf'

Met het doelpunt sluit Martens een lastige periode af. Door een blessure - de veelbesproken teen tijdens het WK afgelopen zomer - stond ze geruime tijd langs de kant. En hoewel ze alweer enige weken speelt, was de echte topvorm aanvankelijk nog ver te zoeken. De goal tegen Atlético voelde daarom als een bevrijding.

"De blessure is zwaar geweest, zowel mentaal als fysiek", erkende Martens. "Het duurde allemaal langer dan verwacht. Uiteindelijk ben ik er vijf maanden uit geweest. Nu voel ik mij eindelijk weer mezelf en ben ik fit. Ook ben ik weer deel van het team en dat is gewoon fijn."

Goal en assist

Atlético kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door Engels international Toni Duggan. Maar door goals van Patricia Guijarro, Martens en Asisat Oshoala (assist Martens) stond het bij rust 3-1 voor Barça. In de tweede helft deed Atlético nog iets terug via Charlyn Corral, maar de zege ging naar de Catalanen.

Gretige Martens: 'Lang toegeleefd naar dit eerste doelpunt'

Net als bij de mannen heeft de strijd om de Spaanse Supercup bij de vrouwen dit seizoen een nieuwe opzet met vier teams. FC Barcelona neemt het in de eindstrijd op tegen Real Sociedad, dat woensdag in de andere halve finale Levante met 1-0 versloeg.

Eerste doelpunt

Het was voor Martens haar eerste doelpunt sinds haar rentree na haar veelbesproken teenblessure die ze opliep tijdens het WK van afgelopen zomer. Voor de aanvalster van Barcelona was het dan ook een bevrijdende goal.

"Het duurde even voor die kwam. Ik had wel al een aantal assists", vertelde Martens na afloop van de wedstrijd tegen Atlético. "Het ging de laatste wedstrijden al beter en dan zit het er aan te komen. Als hij dan valt is dat heel erg fijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl