De eigenaar van een strandtent in IJmuiden schept extra zand tegen zijn windschermen vanwege de naderende storm
NOS NieuwsAangepast

Nederland zet zich schrap voor storm Ciara

Het hele land krijgt vandaag te maken code oranje vanwege storm Ciara. Vanwege de verwachte zware windstoten zijn sportwedstrijden en evenementen afgelast. In de ochtend kan het al hard gaan waaien, met windstoten tot 100 kilometer per uur. In de loop van de middag neemt de wind verder toe, met zeer zware windstoten. Het gaat ook flink regenen, met kans op onweer en hagel.

Er zijn verschillende maatregelen genomen vanwege de storm: vluchten en veerdiensten zijn geschrapt en voetbal- en hockeywedstrijden zijn afgelast. Ook door de basketbalduels is een streep gegaan en hardloopevenement de Groet uit Schoorl Run is volledig afgelast. Op het spoor zijn voorlopig nog geen maatregelen genomen.

Ook in buurlanden België en Duitsland hebben sportevenementen te maken met de gevolgen van de storm. In België gaan de veldrijders niet van start in de Superprestige in Merksplas. Het duel tussen Borussia Mönchengladbach en FC Köln gaat vandaag niet door in de Duitse competitie.

De kraker tussen Bayern München en RB Leipzig blijft vooralsnog wel op het programma staan. De Belgische voetbalbond besloot al eerder alle duels af te gelasten. In Engeland is de wedstrijd tussen Manchester City en West Ham United afgelast, zo werd aan het begin van de middag duidelijk.

Door allerlei organisaties wordt er gewaarschuwd voor de storm. Staatsbosbeheer zegt dat je vanmiddag beter niet in het bos kan wandelen, Rijkswaterstaat raadt bestuurders af om met een caravan of lege vrachtwagen de weg op te gaan en het Rode Kruis adviseert om tuinmeubilair op te bergen, en spullen goed vast te zetten.

Eerste schade in Schotland

De storm trok in de ochtend al over het Verenigd Koninkrijk. In Schotland is al schade gemeld: in Perth raakte een schoorsteen los waardoor het dak van een pub deels instortte. Drie mensen raakten daarbij gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl