Boris Burkhardt scoorde drie keer in de finale

Amsterdam en Laren veroveren Nederlandse titels zaalhockey

Amsterdam heeft voor de vijfde keer in zes jaar de Nederlandse zaaltitel veroverd. Bij de vrouwen ging de titel net als twee jaar geleden naar Laren.

De ploeg verloor vorig jaar verrassend de finale van SCHC nadat het vier jaar op rij kampioen was geworden. Die misstap werd zaterdagavond gecorrigeerd met een overtuigende zege op Den Bosch: 5-2.

De grote man bij Amsterdam was aanvoerder Nicki Leijs, die bij alle doelpunten van zijn ploeg betrokken is.

Na een kwartier spelen stond het al 3-0 voor Amsterdam door treffers van Wiegert Schut en Boris Burkhardt (2x).

In de tweede helft bood een doelpunt van Jasper Tukkers even wat hoop voor Den Bosch, maar twee snelle tegentreffers van opnieuw Schut en Burkhardt maakten daar al snel een einde aan.

Twee minuten voor het einde scoorde Tijmen Reijenga nog voor Den Bosch, maar toen was de tiende titel voor Amsterdam al binnen.

Laren maakt favorietenrol waar

Ook de hockeysters van Laren domineren de laatste jaren in de zaal. De ploeg stond voor het derde jaar op rij in de finale (vorig jaar werd verloren van HDM) en veroverde afgelopen jaar ook de Europa Cup in de zaal.

Elin van Erk scoorde al in de tweede minuut voor Laren, maar niet veel later maakte Michelle Simons de gelijkmaker. Toch ging Laren met een comfortabele voorsprong de rust in door benutte strafcorners van Mila Muyselaar en Julia Müller.

Laren viert de treffer van Mila Muyselaar (l)

Vlak na rust maakte Klaartje de Bruijn er 4-1 van voor Laren, dat daarna de wedstrijd vrij eenvoudig uitspeelde. Mabel Brands maakte er in de slotminuut nog 4-2 van, maar de derde nationale zaaltitel van Laren kwam niet meer in gevaar.

Amsterdam en Laren hebben zich nu ook gekwalificeerd voor de Europa Cup zaalhockey van 2021.

Volgend weekend staan voor de kampioenen van vorig jaar, HDM bij de vrouwen en SCHC bij de mannen, nog de Europa Cup zaalhockey op het programma. HDM strijdt in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag met de Spaanse kampioen Club de Campo, MSC Sumchanka uit Oekraïne en het Engelse East Grinstead om de groepswinst.

De mannen van SCHC strijden, na de degradatie van Amsterdam vorig jaar, op het tweede Europese niveau om promotie. De Bilthovenaren moeten in het Turkse Alanya in hun groep zien af te rekenen met Hockey Klub Zelina uit Kroatië, Three Rock Rovers uit Ierland en East Grinstead uit Engeland.