De zaalhockeysters van Laren winnen de Europa Cup
NOS Sport

Zaalhockeysters Laren pakken als tweede Nederlandse club de Europa Cup

De zaalhockeysters van Laren hebben in Hamburg de Europa Cup veroverd. In de finale werd het Russische Dinamo Elektrostal met 3-1 verslagen.

De Nederlandse club kwam met 1-0 achter, alvorens Maxime Kerstholt de aandacht opeiste. Ze nam alle Larense goals voor haar rekening en kroonde zich met negen doelpunten tot topscorer van het toernooi.

Van de 28 vorige EC-toernooien werden er 27 gewonnen door een Duitse club. Die reeks werd in 2013 doorbroken door Den Bosch, dat in de finale Rot-Weiss Köln de baas was.

Feest bij de speelsters van Laren

Laren deed een keer eerder mee aan het EC-toernooi: in 2009 verloor het in de finale van Der Club an der Alster. Zaterdag volgde de revanche in de halve finales: 5-3. In dat duel scoorde Kerstholt twee keer.

Bij de mannen ging de titel naar het Zweedse Partille SC, dat het Oostenrijkse SV Arminen met 3-1 versloeg. Vorig jaar was Partille nog verliezend finalist.

Degradatie Amsterdam

De mannen van Amsterdam degradeerden uit de A-divisie. Dat betekent dat komend seizoen de huidig landskampioen SCHC namens Nederland uit zal komen in de B-divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl