De zaalhockeysters van Laren winnen de Europa Cup Pro Shots

De zaalhockeysters van Laren hebben in Hamburg de Europa Cup veroverd. In de finale werd het Russische Dinamo Elektrostal met 3-1 verslagen.

De Nederlandse club kwam met 1-0 achter, alvorens Maxime Kerstholt de aandacht opeiste. Ze nam alle Larense goals voor haar rekening en kroonde zich met negen doelpunten tot topscorer van het toernooi.

Van de 28 vorige EC-toernooien werden er 27 gewonnen door een Duitse club. Die reeks werd in 2013 doorbroken door Den Bosch, dat in de finale Rot-Weiss Köln de baas was.

Feest bij de speelsters van Laren Pro Shots

Laren deed een keer eerder mee aan het EC-toernooi: in 2009 verloor het in de finale van Der Club an der Alster. Zaterdag volgde de revanche in de halve finales: 5-3. In dat duel scoorde Kerstholt twee keer.

Bij de mannen ging de titel naar het Zweedse Partille SC, dat het Oostenrijkse SV Arminen met 3-1 versloeg. Vorig jaar was Partille nog verliezend finalist.

Degradatie Amsterdam

De mannen van Amsterdam degradeerden uit de A-divisie. Dat betekent dat komend seizoen de huidig landskampioen SCHC namens Nederland uit zal komen in de B-divisie.

STER reclame