Het AZ-stadion
NOS Voetbal

KNVB schrapt al het voetbal op zondag vanwege storm Ciara

De KNVB zet vanwege de storm Ciara een streep door al het voetbal op zondag. De eredivisiewedstrijden FC Utrecht-Ajax, AZ-Feyenoord, Sparta Rotterdam-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente gaan niet door en ook FC Twente-Ajax in de eredivisie voor vrouwen gaat niet door. Het gehele amateurvoetbal van zondag is eveneens afgelast.

"Na veelvuldig overleg met de eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd", stelt de KNVB in een persbericht.

De bond heeft besloten om alle wedstrijden af te gelasten omdat het onverantwoord is om te voetballen, maar ook om spelers en supporters van en naar stadions en sportcomplexen te laten komen.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, zegt dat hij lang heeft getwijfeld. "Er staan enorme belangen op het spel, maar uiteindelijk gaat het om de veiligheid van supporters en spelers. Op dit moment baalt iedereen. Wij ook. Maar we willen niet op ons geweten hebben dat mensen in problemen komen."

'Inplannen wedstrijden wordt probleem'

Ook in België is zondag al het voetbal uit voorzorg afgelast. De KNVB gaat in de komende dagen in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen om te zoeken naar geschikte data om de duels in te halen.

Competitiemanager Bluyssen: 'Inplannen wedstrijden wordt probleem'

Gezien de volle speeldagenkalender, de Europese en bekerverplichtingen van Ajax en AZ en het bekerprogramma van Feyenoord en FC Utrecht wordt het een flinke puzzel. "Het inplannen van wedstrijden wordt een probleem", zegt Bluyssen.

Het KNMI heeft voor zondag vanwege de naderende storm Ciara code oranje afgekondigd. Ook andere sportbonden dan de KNVB nemen maatregelen. Zo worden morgen in het hele land ook geen zaalhockey- en basketbalwedstrijden gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl