Supporters op de tribune
NOS Voetbal

KNVB houdt storm Ciara in de gaten: 'Willen voorkomen dat supporters al op pad zijn'

De KNVB houdt de situatie rondom storm Ciara nauwgezet in de gaten. De bond hoopt zo snel mogelijk een besluit te nemen over het al dan niet afgelasten van de vier eredivisieduels op zondagmiddag.

"We willen in elk geval voorkomen dat de supporters zondag al op pad zijn voor wij een besluit hebben genomen", zegt een woordvoerder van de KNVB.

Er is meerdere keren per dag contact tussen de bond en weerbureau Meteoconsult over de weersverwachting. "Het is niet exact te zeggen wanneer we een beslissing nemen, dat kan na elk overleg met Meteoconsult zijn."

Het behoort ook tot de mogelijkheden dat een deel van het zondagse eredivisieprogramma geschrapt wordt en dat andere wedstrijden wel doorgang vinden.

Over wedstrijden in het amateurvoetbal neemt de KNVB in ieder geval vóór zaterdag 20.00 uur een beslissing.

In 2017 kreeg de voetbalbond nogal wat kritiek omdat het verzuimde om het competitieduel tussen FC Utrecht en Feyenoord op voorhand af te blazen.

Dat eredivisieduel had oorspronkelijk om 14.30 uur moeten beginnen, maar werd eerst nog uitgesteld om te kijken of het veld sneeuwvrij gemaakt kon worden.

Om 15.00 uur werd alsnog besloten om de wedstrijd te annuleren. Toen waren alle supporters van beide clubs al aanwezig.

December 2017: Erik ten Hag en Giovanni van Bronckhorst in de sneeuw

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl