In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Zaandamse scholieren niet verbaasd over wapenbezit: 'We verdedigen onszelf gewoon'

Een aantal scholieren in Zaandam zegt niet verbaasd te zijn over het wapenbezit van hun leeftijdsgenoten. Gisteren vond de politie messen, hamers en een taser bij kluisjescontroles op Zaanse scholen.

"Dit is Zaandam, we verdedigen onszelf gewoon met bepaalde dingen", zegt een scholiere tegen NH Nieuws. "Nou ja, sommige mensen. Voor hen is dat misschien een betere manier om je te verdedigen dan met de hand." Het zou volgens haar een goed idee zijn om wapencontroles in te voeren, al ziet ze fouilleren niet zitten.

"In deze multiculturele samenleving loopt iedereen ermee", zegt een jongen. "Per se normaal is het niet. Maar je ziet dat de meeste kinderen met wapens lopen."

Wapeninleveractie

De politie greep recent meermalen in omdat jongeren elkaar met messen te lijf gingen, en hield daarom een wapeninleveractie. Wapens konden de afgelopen twee weken straffeloos worden ingeleverd. Dit leverde een kleine tweehonderd steek-, stoot- en vuurwapens op. Op het station in Zaandam werd gisteren ook preventief gefouilleerd. Daarbij vond de politie negen messen, een wapenstok en softdrugs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl