In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Politie vindt messen, hamers en stroomstootwapen in schoolkluisjes Zaanstad

De politie heeft vandaag bij een kluisjescontrole op scholen in Zaanstad messen, hamers en een stroomstootwapen gevonden.

"Wij hebben duizenden kluisjes geopend en vonden daarin drie hamers, zes messen, pepperspray, een taser, vals geld en illegaal vuurwerk", zegt een woordvoerder van de politie Zaanstad tegen NH Nieuws. De leerlingen zijn door de politie als verdachte aangemerkt. De politie heeft de ouders geïnformeerd en gaat in gesprek met de scholen.

De politie stond vanmorgen ook bij het station in Zaandam en in het centrum om preventief te fouilleren. Daarbij zijn negen messen, een wapenstok en softdrugs gevonden.

Wapeninleveractie

De afgelopen twee weken organiseerde de Zaanse politie al een wapeninleveractie. De politie heeft dit jaar al meerdere malen moeten uitrukken voor jongeren die elkaar met messen te lijf gingen. Mensen konden daarom straffeloos hun wapens inleveren bij het politiebureau. Gisteren werd bekend dat er bijna tweehonderd wapens waren ingeleverd, waaronder geweren, granaten en messen.

De politie schrok daar behoorlijk van:

200 wapens ingeleverd in Zaanstad, 'wedloop moet doorbroken worden'

Advertentie via Ster.nl