NOS NieuwsAangepast

Politie doet geen aangifte tegen Baudet om Marokkanentweet

De politie doet geen aangifte tegen de voorman van Forum voor Democratie, Thierry Baudet. Gisteren zei de politie nog dat onderzocht werd of Baudet een strafbaar feit had gepleegd met zijn Twitterbericht over "vier Marokkanen" die twee vrouwen hadden lastiggevallen in de trein. Maar na overleg binnen de organisatie en met betrokkenen concludeert de politie nu: "Voor ons is de zaak afgedaan".

De "Marokkanen" bleken NS-medewerkers in burger te zijn, die vervoersbewijzen controleerden van onder anderen de vrouwen. Ze werden bijgestaan door een agent in burger.

De tweet van Baudet maakte zowel woede als bijval los op sociale media.

'Baudet is uit koers geraakt'

Kamerlid Hiddema van FvD vindt niet dat Baudet een fout heeft gemaakt. Hij is door de informatie van zijn vriendinnen op het "verkeerde spoor gebracht", zegt Hiddema en "uit koers geraakt".

Baudet vindt achteraf dat hij te snel een bericht op sociale media heeft geplaatst, zo liet hij maandag weten op Facebook. Het bericht was te snel en te stevig, aldus de leider van Forum voor Democratie.

Sowieso klopt er veel niet van wat op Twitter staat, zegt Hiddema:

Hiddema (FvD) zegt tegen Baudet: 'Stop met Twitter'

Hiddema heeft een grondige hekel aan twitteren en heeft zijn collega al meerdere malen geadviseerd hiermee onmiddellijk te stoppen.

De meeste berichten op Twitter kloppen niet met de feiten, vindt het Kamerlid. "Die opgeblazen behoefte om je compleet weg te cijferen om je mening te geven. Het is een verspilling van tijd en het heeft geen inhoud."

Over de inhoud van de tweet houdt Hiddema zich redelijk op de vlakte. "Ik zeg pas iets als ik de feiten ken over wat er in die coupé is gebeurd." Hiddema heeft nog niet gesproken met Baudet, die in Rome op een congres is. "Ik spreek liever face to face."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl