Valentin Verga
NOS Sport

Hockeybondscoach Caldas neemt routinier Verga niet mee naar Spelen

Bondscoach Max Caldas heeft besloten om hockeyer Valentin Verga niet mee te nemen naar de Olympische Spelen. De coach heeft de 30-jarige routinier laten weten dat hij geen deel meer uitmaakt van de olympische trainingsgroep van Oranje.

"Zoals ik eerder heb aangegeven, hebben de spelers ons als staf gevraagd waar mogelijk helderheid te geven over de selectie richting Tokio. Ook wij als staf denken dat de spelers gebaat zijn bij duidelijkheid", schrijft Caldas in een door de hockeybond uitgegeven verklaring.

"Natuurlijk is het zuur voor Valentin. Maar wij zijn na de afgelopen maanden en wedstrijden van mening dat andere middenvelders verder zijn dan hij. Dat betekent dat we ons op die spelers willen focussen en Valentin geen deel meer uitmaakt van de olympische trainingsgroep."

Rijke staat van dienst

Verga was tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen en de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro een van de steunpilaren van Oranje. In 2012 won Nederland zilver en vier jaar later eindigde het team als vierde.

De 193-voudig international raakte begin 2019 op een zijspoor bij Oranje, nadat hij ervoor had gekozen om net als collega-international Robbert Kemperman uit te komen in de lucratieve Maleisische competitie.

Verga miste door zijn uitstapje de Pro League en later ook het EK hockey. Hij keerde in september wel terug in de Oranjeselectie.

De in Argentinië geboren Verga maakte in 2009 zijn debuut als international.

Bondscoach Caldas gaf in augustus 2019 al eens tekst en uitleg voor het passeren van Verga en Kemperman voor het EK hockey:

Caldas twijfelde niet over Kemperman en Verga: 'Niet genoeg onderscheiden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl