Robert Kemperman
NOS Sport

Kemperman en Verga geven voorkeur aan lucratieve Maleisische competitie

Robbert Kemperman en Valentin Verga zullen niet met Oranje deelnemen aan de FIH Pro League 2019. Het tweetal geeft de voorkeur aan de lucratieve Maleisische hockeycompetitie. Die competitie overlapt voor een deel met de Pro League. Daarom heeft bondscoach Max Caldas, na gesprekken met Kemperman en Verga, het tweetal laten weten geen beroep op ze te doen.

Caldas: "Wij vinden het als staf belangrijk dat spelers vanaf het begin van een toernooi volledig commitment kunnen geven voor een periode bij het Nederlands Elftal. Door hun deelname aan de Maleisische competitie konden ze dat commitment niet geven."

De spelers van het Nederlands Elftal waren er op voorhand van op de hoogte dat eventuele deelname aan buitenlandse competities gevolgen zou kunnen hebben voor hun selectie.

Mannheim

In voorbereiding op de start van de FIH Pro League riepen Caldas en zijn staf 29 spelers op voor een trainingsstage in Mannheim. Tijdens deze stage worden geen wedstrijden gespeeld. De trainingsgroep verblijft in Duitsland van 9 tot en met 13 januari.

December 2018: Thierry Brinkman feliciteert Valentin Verga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl