Jakob Fuglsang, winnaar van de zestiende etappe in de Vuelta AFP

Wielerploeg Astana heeft gereageerd op de berichten die zijn verschenen over de Deense wielrenner Jakob Fuglsang.

Zondag werd hij door anti-dopingbureau CADF in verband gebracht met dopingarts Michele Ferrari, zo meldden de Deense krant Politiken en de Noorse krant VG op basis van een geheim rapport van het CADF, het in 2008 opgerichte antidopingagentschap voor de wielersport. Ook Fuglsangs ploeggenoot Aleksej Loetsenko is aan Ferrari gelinkt.

Ferrari was volgens het rapport bij de Astana-ploeg tijdens de Vuelta a Catalunya in maart vorig jaar en had onlangs een ontmoeting met Fuglsang en Loetsenko in Nice en/of Monaco.

In een officieel statement ontkent Astana dat het team samenwerkt met verdachte artsen, zoals Ferrari. "De renners mogen geen artsen van buiten het team raadplegen", laat de Kazachse wielerploeg weten.

Astana is inmiddels in contact met de UCI en CADF om meer informatie te krijgen over deze zaak, maar ziet voorlopig geen noodzaak om een procedure te starten tegen de betrokken renners.

"We vertrouwen erop dat als de CADF bewijs heeft dat een renner iets verkeerds heeft gedaan er direct disciplinaire maatregelen waren getroffen in lijn met de anti-dopingregels."

STER reclame