NOS Wielrennen

Trotse Van der Poel: 'Die enorme voorsprong gaf ook vleugels'

Trotse Van der Poel: 'Alles is perfect verlopen'

Mathieu van der Poel voelde zich de afgelopen weken steeds beter worden, maar dat hij op zó'n overtuigende wijze wereldkampioen veldrijden zou worden, dat had hij ook niet helemaal verwacht. "Ik ben enorm trots op de manier waarop het is gelukt."

In het Zwitserse Dübendorf was het parcours door de regen veranderd in een modderpoel, maar titelverdediger Van der Poel ging er bij de start meteen vandoor en soleerde naar de zege. "Dat alles perfect is verlopen vandaag is toch wel een droom."

Grote kloof

Zag het publiek de beste Van der Poel ooit? "Ik denk het wel, zeker op die ondergrond. Meestal kan ik daar niet zo goed op uit de voeten, maar als ik echt in orde ben... Stiekem ben ik wel blij dat het zo zwaar was, de beste reed nu uiteindelijk toch vooraan."

"Ik wilde meteen in de eerste ronde op kop rijden, maar ik sloeg ook meteen een grote kloof", aldus Van der Poel. "Dat verbaasde mij ook. Zo'n grote kloof gaf mij uiteindelijk ook vleugels."

In 2015 werd Van der Poel voor het eerst wereldkampioen, vorig jaar veroverde hij in het Deense Bogense zijn tweede WK-goud. "Die allereerste titel was toch de mooiste", vertelde hij na afloop. "Ik stond dit WK wel het meest ontspannen aan de start, het voelde al anders."

"Als het dan allemaal zo goed gaat, is het makkelijker. Maar, ik kwam niet de titel ophalen, dat is nooit het geval. Dit is wel een opluchting. Het was heerlijk om zo rond te rijden hier, ik ging alleen maar beter fietsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl