PEC Zwolle boekt tegen Groningen eerste zege van 2020

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - FC Groningen

Laagvlieger PEC Zwolle heeft een zwaarbevochten 1-0 thuiszege geboekt op subtopper FC Groningen, dat vorige week nog voor een stunt zorgde door Ajax te verslaan.

De Japanner Yuta Nakayama zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. PEC klimt door de eerste zege van 2020 in ieder geval tijdelijk naar de veertiende plaats, Groningen blijft achtste.

Bijzonder duel Van Polen

Voor aanvoerder Bram van Polen was het een bijzonder duel. Hij speelde zijn 206de eredivisiewedstrijdvoor Zwolle en daarmee werd hij recordhouder.

PEC en Groningen verwenden in de eerste helft het publiek allerminst. De oogst leek te bestaan uit twee Groningse speldenprikjes (schot Romano Postema en kopbal Joel Asoro) totdat PEC-verdediger Nakayama atletisch raak kopte uit een hoekschop.

Onder aanvoering van Van Polen hield de vijfmansdefensie ternauwernood stand. Ahmed El Messaoudi schoot naast en over en in de extra tijd trof debutant Kian Slor de paal voor Groningen.