NOS Wielrennen

Wereldkampioene Alvarado: 'Niet één seconde opgegeven tot aan finish'

Gouden Alvarado: 'Mijn doorzettingsvermogen heeft me beloond'

In een prachtige eindsprint versloeg ze landgenote Annemarie Worst en werd Ceylin del Carmen Alvarado bij haar debuut op de WK wereldkampioene veldrijden. "Waarom ik? Ik heb tot aan de streep niet één seconde opgegeven."

De 21-jarige Alvarado, geboren in de Dominicaanse Republiek, mocht eigenlijk nog meedoen bij de beloften, maar koos voor de senioren. "Het was de allerbeste keuze die ik had kunnen maken. Ik moet zeggen dat ik wel twijfelde of ik het wel zou halen."

Samenvatting vrouwenwedstrijd WK veldrijden 2020

Met landgenotes Annemarie Worst en Lucinda Brand domineerde Alvarado van start tot finish in het Zwitserse Dübendorf. "Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo diep moest gaan. Na afloop kon ik niet meer op mijn benen staan. Mijn doorzettingsvermogen heeft me beloond vandaag."

Worst in tranen

Alvarado klopte in de sprint Worst, die na afloop in tranen was. "Ik heb er niet veel over te zeggen, ik baal gewoon heel erg. Het ging supergoed en ik kwam niet voor een tweede plaats. Je wilt gewoon winnen."

Brand was na afloop teleurgesteld, maar ergens ook nog tevreden met haar bronzen medaille. "Ik heb gedaan wat ik kon, maar ik merkte al meteen dat het zwaar was. Annemarie en Ceylin zijn wat krachtiger en handiger. De klimmetjes waren voor mij niet makkelijk."

Ondanks materiaalpech wist Brand toch tot het einde bij Worst en Alvarado te blijven. Pas in de laatste meters moest ze de twee laten gaan. "Het kostte zo veel kracht om steeds terug te komen. Uiteindelijk waren mijn benen gewoon vol."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl