1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Wielrennen

Oranjevrouwen op WK veldrijden: vier favorieten, slechts één titel

Veldrijdster Brand gaat voor vier, drie, twee en nu één op WK

Het lijkt erop dat de Nederlandse vrouwen de wereldtitel veldrijden vanmiddag in het Zwitserse Dübendorf alleen maar kunnen verliezen. Met Annemarie Worst, Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn heeft de Oranje-ploeg vier favorieten aan de start. Het kwartet moet wel afrekenen met de Belgische Sanne Cant. Zij won al drie keer de wereldtitel.

Hoogerheide

Worst schreef vorige week in Hoogerheide de wereldbeker op haar naam, na een cross die in Hoogerheide door Brand werd gewonnen. Eigenlijk leek Alvarado op weg naar de eindzege in het klassement, maar zij ging in de slotfase in de fout en kwam ten val.

"Het is fijn om al een prijs op zak te hebben, maar dat maakt mijn ambitie voor dit WK niet minder", zei Worst vrijdag. "Ik weet dat ik voor de titel mee kan doen en ga er alles aan doen om dat te bereiken."

Concurrente Brand werd op de laatste drie WK's achtereenvolgens vierde, derde en tweede. "Nu nummer één worden, past mooi in het rijtje", aldus een lachende Brand. "Daar gaan we zeker voor. Met die gedachte ga ik van start."

Focus

Alvarado zette het verlies van de wereldbeker deze week snel uit haar hoofd. "De focus is direct op het WK gegaan. Daar wil ik er alles aan doen om te winnen en dan moet je die wedstrijd in Hoogerheide gewoon uit je systeem hebben."

Bekijk hieronder een reportage over de familie Alvarado. Vader Rafael en moeder Ramona spelen een belangrijke rol in de carrière van dochter Ceylin:

Familiebedrijf Alvarado: 'Veldrijden betekent heel veel voor ons'

Het is de eerste keer dat Alvarado deelneemt aan het WK voor elitevrouwen. Vorig jaar deed ze nog mee bij de beloften. Ook bij deze editie had ze in die categorie kunnen starten, maar de geboren Dominicaanse is de beloften inmiddels ontgroeid.

"Of ik nu meer druk voel? Juist niet", zei de 21-jarige Alvarado. "Ik ben hier één van de favorieten, terwijl de druk echt immens zou zijn als ik bij de beloften zou rijden. Daar zou ik eenvoudigweg moeten winnen na het seizoen wat ik achter de rug heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl