Valpartij in Hoogerheide kost Alvarado eindzege in wereldbeker

De laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het veldrijden kende bij de vrouwen een bizarre slotfase. Lucinda Brand ging er in Hoogerheide met de dagzege vandoor, door een technische fout van Ceylin del Carmen Alvarado. Dat kostte de jonge Alvarado de eindzege in het klassement.

Annemarie Worst werd tweede, pakte zeventig punten en wist zodoende de wereldbeker veldrijden te veroveren. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant werd derde.

Bizarre slotmeters

Op het parcours van Hoogerheide, waar het veel draaien en keren was voor de coureurs, was er weinig ruimte om echt afstand te nemen van elkaar. Alvarado, die de wedstrijd begon als leider in het wereldbekerklassement met vijf punten voorsprong op Worst, viel in de slotmeters van de wedstrijd aan en nam daarmee veel risico.

Ze passeerde weliswaar Brand, maar kwam ten val en finishte uiteindelijk als zesde. Een dure fout zo bleek, want daarmee verspeelde ze de winst in het eindklassement.

Kijk hieronder naar de reacties van Worst, Alvarado en Brand:

Worst had genoeg aan haar tweede plaats en won met 495 punten het eindklassement van de wereldbeker veldrijden. Met vijftien punten minder eindigde Alvarado als tweede.

Op zaterdag 1 februari zijn voor de vrouwen de wereldkampioenschappen veldrijden in het Zwitserse Dübendorf.

STER reclame