David Jan Godfroid NOS / Stefan Heijdendael

Rusland-correspondent David Jan Godfroid wordt de nieuwe NOS-correspondent op de Balkan. Aanstaande zomer verruilt hij Moskou voor Belgrado, waarvandaan hij al eerder verslag deed voor de NOS. Godfroid volgt Mitra Nazar op, die de nieuwe NOS-Turkije-correspondent wordt.

Godfroid werkt sinds 1985 als journalist, waaronder bijna tien jaar voor het ANP. In 1999 vestigde hij zich voor de eerste keer op de Balkan, waar hij onder meer voor NOS Radio werkte. Sindsdien is hij een paar keer heen en weer verhuisd tussen Belgrado en Moskou.

In 2012 werd hij de multimediale Rusland-correspondent van de NOS. Vanuit Moskou deed hij verslag van grote gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne, de bezetting van de Krim en de ramp met de MH17.

Een verslag vanaf de frontlinie in Oekraïne in 2015:

'Deze oorlog kan nog best eens tien jaar duren'

Godfroid kijkt ernaar uit om terug te keren naar zijn geliefde Balkan: "Het is de regio waar mijn hart ligt. Een gebied waar west en oost traditioneel tegenover elkaar staan en waar eindeloos veel verhalen zijn te maken. Over migratie, over Europese integratie of juist het gebrek daaraan. Verhalen over rijkdom en armoede, dreigende conflicten en de broosheid van vrede. Bovendien is het klimaat er een stuk aangenamer dan in Moskou."

NOS-hoofdredacteur Nieuws Marcel Gelauff: "David Jan heeft in Rusland en Oekraïne heel roerige jaren meegemaakt. Als goede verhalenverteller kan hij zijn hart weer ophalen op de Balkan. Zijn kennis van de regio komt daarbij goed van pas."

STER reclame