Ernest Faber in Studio Voetbal met Rafael van de Vaart NOS

Met PSV-trainer Ernest Faber aan tafel ging een groot gedeelte van het gesprek in Studio Voetbal over de situatie van Steven Bergwijn, die ontbrak in het duel met FC Twente en bezig is met een transfer naar Tottenham Hotspur. Dat leidde tot een hoop commotie, wat is het verhaal van Faber inzake deze kwestie? Lees en bekijk hierover alles in dit artikel.

Faber hoopt deze winterstop nog op versterkingen voor de Eindhovenaren. Als Bergwijn niet wordt verkocht, is er volgens Faber geen budget, maar anders wel. Hij heeft wel een idee wat voor spelers PSV dan moet gaan halen.

"Ervaring en leiderschap", zegt Faber. "Er zit geen leiderschap in de selectie. We hebben nu een gedeeld leiderschap met Ibrahim Afellay, Denzel Dumfries, Nick Viergever en Daniel Schwaab, maar we hebben geen natuurlijke leider. We hebben ook doelpunten nodig en misschien wel meer. Dit moment moeten we aangrijpen voor de toekomst."

'PSV heeft leiderschap en doelpunten nodig'

Faber gaat in Studio Voetbal ook in op de prestaties van zijn ploeg. Dit jaar speelde PSV onder zijn leiderschap gelijk bij VVV-Venlo (1-1), ging de ploeg met 2-0 onderuit bij NAC Breda in de KNVB-beker en werd zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente.

Tegen FC Twente was er bij een 0-0 stand in de tweede helft één opvallend moment. Cody Gakpo ging op het doel van Twente af en in plaats van op de volledig vrijstaande Sam Lammers of Bruma af te spelen, besloot hij tot woede van zijn teamgenoten voor eigen succes te gaan. Zijn inzet ging naast.

"Meteen wisselen!", zegt Pierre van Hooijdonk. "Dat je Lammers hier durft over te slaan. Dan ben je bezig met jezelf en niet met PSV. Ik begrijp Lammers wel dat die hier niet blij mee is."

Gakpo slaat Lammers over: 'Direct wisselen!'

"Hij had de bal sowieso moeten geven, ook als het een doelpunt was geweest", zegt Rafael van der Vaart.

"Daar kunnen we het over eens zijn", reageert Faber.

Studio Voetbal wordt traditioneel afgesloten met Eindsignaal. Dit keer een herhaling van het portret van de vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden Rob Rensenbrink. Kijk hieronder naar de video.

STER reclame