Steven Bergwijn
NOS VoetbalAangepast

Bergwijn reageert: 'Nooit geweigerd voor PSV te spelen'

"De waarheid", zo schreef Steven Bergwijn zondagavond bij een post op Instagram. De 22-jarige aanvaller van PSV, die bezig is met een transfer naar Tottenham Hotspur, reageerde in een videoboodschap op de berichten over zijn afwezigheid in de wedstrijd tegen FC Twente, die PSV met 1-1 gelijkspeelde. Hij bestrijdt dat hij heeft geweigerd om voor PSV te spelen.

"Erg jammer dat het zo is gegaan", zei hij. "De media verdraaien alles. Ik heb nooit geweigerd voor PSV te spelen. Dat zou ik nooit doen. Ik ben een jongen van de club. PSV zit in mijn hart. Ik heb inderdaad de trainer vanochtend gebeld dat er dingen spelen. Hij heeft mij toestemming gegeven, we hebben goed gesproken en hij heeft mij succes gewenst. Ik heb alles netjes gegaan."

Klik op onderstaande Instagram-post voor de videoboodschap van Steven Bergwijn:

In Studio Voetbal bevestigde PSV-trainer Ernest Faber het verhaal van Bergwijn. "Hij heeft niet geweigerd om te spelen, maar wilde graag daarheen", aldus Faber. "Van mij mag hij daarheen om een nieuwe toekomst op te bouwen."

Faber reageert op filmpje Bergwijn: 'Zo is het gegaan'

Faber wist niet hoe de besprekingen tussen Bergwijn en zijn management en de directie van PSV daarna zijn verlopen. "Het vervolgtraject, daar was ik niet bij. Ik moest doorschakelen en aandacht geven aan de spelers die ik wel tot mijn beschikking had."

Tottenham Hotspur heeft zich weliswaar afgelopen week bij PSV gemeld voor Bergwijn, maar van een overeenkomst tussen beide clubs is nog geen sprake.

Algemeen directeur Toon Gerbrands van de Eindhovense club uitte zondagmiddag tegenover persbureau ANP dreigende taal, in het geval dat Bergwijn zonder toestemming van PSV naar Londen zou zijn afgereisd. "In dat geval stoppen wij nu de onderhandelingen", aldus Gerbrands.

'Er moet toch een deal zijn?'

Kees Jansma en Pierre van Hooijdonk zeiden bij Studio Voetbal de situatie maar vreemd te vinden. "Gerbrands heeft gezegd dat Bergwijn niet naar Londen gaat omdat er geen deal is", aldus Jansma. "Het standpunt van Gerbrands en PSV is dus dat hij niet mag gaan en hij gaat toch."

Ook Van Hooijdonk vindt dat vreemd. "Er moet toch een deal zijn? Wat moet een speler anders in Londen doen?"

Faber: 'Van mij mag Bergwijn gaan'

De 22-jarige Bergwijn verlengde afgelopen zomer zijn contract bij PSV tot medio 2023. Onder meer Sevilla en Ajax hadden toen belangstelling voor hem. De geboren Amsterdammer, die in 2011 de jeugdopleiding van Ajax verruilde voor die van PSV, vierde drie landstitels met de Brabantse club.

Of zijn transfer naar Tottenham Hotspur nog doorgaat, lijkt dus nog altijd de vraag, maar aan tafel bij Studio Voetbal bestaat er geen twijfel over. "Dat gaat gebeuren."

Begrip van teamgenoot

Teamgenoot Ibrahim Afellay toonde eerder op de dag begrip voor de vertrekwens van Bergwijn. "Hij is een jongen die zich jarenlang heeft ingezet voor de club", zegt Afellay. "Als je zo'n mogelijkheid krijgt, begrijp ik dat vanuit de speler. Hij heeft ons netjes een bericht gestuurd dat hij daarmee bezig is. Daar heb ik begrip voor."

Afellay begrijpt Bergwijn: 'Hij heeft ons netjes een bericht gestuurd'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl