ANP
NOS Voetbal

'Rensenbrink had een beeldschone stijl, nog iets sierlijker dan Cruijff'

Jan Mulder zou zaterdagmiddag op bezoek gaan bij zijn oud-ploeggenoot Rob Rensenbrink. "Ik belde om die afspraak te bevestigen en toen zei zijn vrouw dat het weinig zin meer had", vertelt Mulder in NOS Langs de Lijn.

Rensenbrink overleed vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. Namens de vrouw van Rensenbrink bracht Mulder het overlijden naar buiten. Mulder noemt het een "groot, dramatisch moment in onze voetbalgeschiedenis".

In België beleefde Rensenbrink zijn grootste jaren als clubvoetballer, bij Club Brugge en Anderlecht. Bij die laatstgenoemde club speelde Mulder in het seizoen 1971/1972 samen met Rensenbrink. Met name in België komt het overlijden van Rensenbrink hard aan, constateert Mulder.

Mulder had nog een afspraak met Rensenbrink: 'Was het maar een week eerder'

"Robbie was in België nog beroemder dan in Nederland", zegt Mulder. "Want daar had hij nog altijd met Cruijff te maken. Robbie is echt een Belgisch icoon geworden. De beste voetballer aller tijden op de Belgische velden."

De lange dribbels van Rob Rensenbrink waren een genot voor het oog, memoreert Jan Mulder. "Hij had een beeldschone stijl. Prachtig om te zien. Nog iets sierlijker dan Cruijff. En effectief. Als linksbuiten een enorme doelpuntenmaker."

Watertje, hengel, lekker vissen

Ondanks zijn aanzien en succes bleef Rensenbrink altijd bescheiden. "Toen hij stopte ging hij in Oostzaan wonen. Aan een watertje zitten met een hengel, lekker vissen. Dat was voor hem genoeg", zegt Mulder. "Hij heeft zich nooit laten voorstaan op zijn succes. Een fijne vent."

Op Twitter stromen de reacties op het overlijden van de oud-international, die 46 interlands met twee WK-finales speelde, binnen. Ook van zijn oude clubs Club Brugge en Anderlecht en de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl