Rob Rensenbrink
NOS Voetbal

Oud-voetballer Rob Rensenbrink (72) overleden

Oud-voetballer Rob Rensenbrink is op 72-jarige leeftijd overleden. In 2012 werd bij Rensenbrink de spierziekte PSMA geconstateerd. Hij overleed vrijdag aan de gevolgen van de ziekte.

Rensenbrink maakte in de jaren zeventig furore als sierlijke linksbuiten, maar werd vooral herinnerd doordat hij in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië in blessuretijd op de paal schoot.

Rensenbrink begon zijn profcarrière in 1965 op 18-jarige leeftijd bij DWS, waar hij na vier seizoenen werd opgepikt door Club Brugge. Hij keerde nooit meer terug bij een Nederlandse club en werd in België een ster, vooral bij Anderlecht waar hij van 1971 tot 1980 speelde.

De rijke loopbaan van 'Slangenmens' Rensenbrink

De Amsterdammer werd topscorer, Voetballer van het Jaar en won met Anderlecht twee keer de Europa Cup II. In beide Europese finales, in 1976 en 1978, scoorde Rensenbrink twee keer. Ook veroverde hij met Anderlecht twee keer de Europese Super Cup.

'Slangenmens'

Vanwege zijn onnavolgbare dribbels, snelheid en fluwelen techniek kreeg hij de bijnaam 'het Slangenmens'.

Rensenbrink kwam 46 keer uit voor het Nederlands elftal, waarvoor hij 14 keer scoorde. In 1974 werd hij in de rust van de WK-finale tegen Duitsland gewisseld.

Rob Rensenbrink in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië

Op het WK van 1978 was hij een van de uitblinkers van Oranje: hij maakte in totaal vijf doelpunten, waaronder een hattrick tegen Iran en het duizendste doelpunt uit de WK-geschiedenis. En hij ging de geschiedenis in als de man die in de WK-finale Nederland nét niet wereldkampioen maakte. Zijn inzet bij een 1-1 stand eindigde op de paal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl