Energiestoot van Peterson helpt gehavend Utrecht simpel langs ADO

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - ADO Den Haag

De lijst met blessures wordt steeds langer in Utrecht, maar de brede selectie betaalt zich op dit moment uit. Met fris en aanvallend voetbal werd ADO Den Haag aan de kant gezet (4-0), met een hoofdrol voor de teruggekeerde Kristoffer Peterson.

Peterson was de speler die ooit opbloeide bij Heracles, nadat hij in een eerdere periode in de Domstad niet aan de verwachtingen had voldaan.

Zes jaar geleden kwam hij als talent van Liverpool, nu arriveerde hij als Zweeds A-international na een kort avontuur bij Swansea. De vleugelspeler hoopt in Utrecht een plek in de EK-selectie af te dwingen. Zoiets klinkt alleen geloofwaardig als je met je voeten spreekt.

Splijtende pass

Peterson dribbelde, passeerde en combineerde zoals hij in drie eerdere Utrechtse jaren nauwelijks had laten zien. En het belangrijkste, bij brak de wedstrijd open door in de veertiende minuut een splijtende pass van Urby Emanuelson onder Luuk Koopmans door te schuiven.

ADO, knokkend tegen degradatie onder het harde regime van Alan Pardew, kwam voor rust totaal niet in het stuk voor. De manager zal met afschuw hebben aangezien dat Utrecht met 120 minuten midweeks bekervoetbal tegen FC Eindhoven in de benen veel frisser oogde.

Kristoffer Peterson zet FC Utrecht op 1-0

Het pleit had al bij rust beslecht moeten zijn, met grote kansen voor de nieuwe aanvoerder Simon Gustafson, Peterson en Issah Abass. Zo konden de Hagenaars toch stiekem op hun kansen blijven loeren, ware het niet dat Koopmans zich vlak na rust lelijk verkeek op een zwabberbal van Sean Klaiber.

En zelfs op de bank heeft Utrecht ondanks alle afwezigen nog genoeg over.

Slotakkoord Zoet

De bij vlagen geniale Jean-Christophe Bahebeck, die zelf ook nog de paal raakte, stuurde clubtopscorer Gyrano Kerk na een hoogstandje op weg naar nog een goal. De veelvuldig opkomende Klaiber knalde daarna nog een keer hard en laag in de verre hoek voor zijn tweede van de avond. Keeper Jeroen Zoet tekende voor het slotakkoord, door een penalty te pakken van John Goossens.

Utrecht sluit als gedeelde nummer zes door de zege weer aan bij de subtop, voor Pardew is pijnlijk aan het licht gekomen dat ADO ondanks zijn succesvolle debuut vorige week nog een lange weg te gaan heeft om het eredivisieschap voor volgend seizoen veilig te stellen.