Pro Shots
NOS Voetbal

Einde seizoen Utrecht-aanvoerder Janssen, Feyenoord verhuurt Burger

FC Utrecht speelt de rest van het seizoen zonder aanvoerder Willem Janssen. De verdediger heeft in het gewonnen bekerduel met FC Eindhoven van afgelopen dinsdag een zware knieblessure opgelopen.

Een zware domper voor FC Utrecht, dat vrijdagavond ADO Den Haag ontvangt. Naast Janssen ontbreken ook Joris van Overeem, Adam Maher, Bart Ramselaar, Justin Lonwijk, Mitchell van Rooijen en Maarten Paes bij de thuisploeg.

De club gaat de transfermarkt op om te zoeken naar een vervanger van Janssen. De 33-jarige routinier was in het verleden al eens lange tijd afwezig met knieproblemen. Deze keer gaat het om zijn andere knie.

Burger naar Excelsior

Feyenoord verhuurt Wouter Burger voor de rest van het seizoen aan stadgenoot Excelsior. De 18-jarige middenvelder, die nog een contract heeft tot de zomer van 2023, hoopt daar aan speelminuten te komen.

EPA
Wouter Burger (r) en Steven Berghuis bij Feyenoord

Burger, die na een jaar jeugdopleiding bij Excelsior verhuisde naar Feyenoord, kwam dit seizoen 10 keer in actie voor de Rotterdammers. Daarin maakte hij een doelpunt.

Sinds de aanstelling van Dick Advocaat als coach krijgt Burger minder kansen in de basis. "Bij Feyenoord is het gelopen zoals het is gelopen", aldus het talent. "Ik zie dit daarom echt als een kans om te laten zien dat ik goed genoeg ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl