Bob de Voogd namens Oranje in actie tijdens de Pro League-wedstrijd tegen Australië Pro Shots

Bondscoach Max Caldas heeft hockeyers Diede van Puffelen (HC Rotterdam) en Bob de Voogd (HC Braxgata) niet geselecteerd voor de olympische trainingsgroep. De twee zijn niet goed genoeg bevonden om mee te gaan naar Tokio.

"Wij hebben nu geconcludeerd dat andere spelers op de posities van Bob en Diede verder zijn dan zij", aldus Caldas. "Wanneer het voor ons als staf duidelijk is dat iemand Tokio om wat voor reden dan ook niet gaat halen, dan laten we dat de desbetreffende speler weten. De concurrentie in onze groep is groot en iedereen werkt hard voor een plaats in de olympische groep."

Ervaring

De 31-jarige De Voogd en de 27-jarige Van Puffelen hebben respectievelijk 146 en 30 interlands achter hun naam voor Oranje.

Diede van Puffelen Pro Shots

De Voogd is lange tijd een vaste waarde geweest in de Nederlandse ploeg, met Oranje won hij onder andere zilver op de Olympische Spelen van 2012 en werd hij Europees kampioen in 2015. Op de Olympische Spelen in Rio in 2016 werd het Nederlands team vierde.

Van Puffelen kwam het afgelopen EK nog in actie voor Oranje. De Voogd ontbrak toen bij de Nederlandse ploeg, maar werd na de Europese titelstrijd wel weer bij Oranje gehaald.

Ook geen Pro League

Niet alleen zijn de twee hockeyers hun plek in de olympische trainingsgroep kwijt, De Voogd en Van Puffelen zullen ook niet meer in actie komen tijdens de Pro League, de prestigieuze competitie tussen de negen beste hockeylanden ter wereld .

De Nederlandse hockeymannen spelen op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari twee Pro League-duels in en tegen Spanje. Om daar goed aan de start te verschijnen, is er nog wel wat werk aan de winkel nodig. Oranje startte de Pro League afgelopen weekeinde met twee nederlagen tegen India. De Voogd speelde beide duels.

Kijk hieronder naar de samenvatting van het eerste duel tussen Oranje en India, waarin De Voogd nog een assist gaf:

Nederlandse hockeyers beginnen Pro League met verlies Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame