Chris Froome
NOS Wielrennen

Acht maanden na zwaar ongeluk keert Froome terug in peloton

Wielrenner Chris Froome keert eind februari terug in het peloton. De viervoudig Tourwinnaar wordt door zijn ploeg Ineos opgesteld in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Sinds juni vorig jaar reed Froome geen wedstrijd meer. In de verkenning van de tijdrit in het Criterium du Dauphiné ging Froome hard onderuit. Bij die valpartij liep hij breuken op aan zijn ribben, dijbeen, elleboog, heup en nek.

"Ik heb er erg veel zin in terug te keren", laat Froome weten. "Ik heb een goed trainingskamp gehad op Gran Canaria en kijk ernaar uit een volgende stap te zetten in mijn herstel en weer sterk terug te komen."

Bekijk hieronder een Instagram-bericht van Froome:

Froome won de Ronde van Frankrijk in 2013, 2015, 2016 en 2017. Vorig jaar hoopte hij de Tour voor de vijfde keer te winnen, waarmee hij mede-recordhouder zou worden.

De zware val maakte een eind aan die ambitie, Froome lag drie weken in het ziekenhuis in Frankrijk. Gevreesd werd voor het einde van zijn carrière. "Ik heb heb een lange weg te gaan", zei Froome kort na het ongeluk.

Eind oktober was de Brit weer op de fiets te bewonderen tijdens een criterium in Japan. Froome vond zichzelf nog niet klaar voor de wegwedstrijd, maar reed wel een ploegentijdrit met Tourwinnaar Egan Bernal en Jonathan Castroviejo.

Oktober 2019: Froome (r) tijdens de ploegentijdrit van een criterium in Japan

Afgelopen week al liet Froome weten van de Tour zijn hoofddoel te maken dit jaar. "Het vooruitzicht van een vijfde keer geel is een enorme motivatie", zei hij.

"Ik maak nu de overstap van revalidatie naar de normale training. Ik ben blij dat alles weer goed gaat. De komende maanden zal het heel hard werken worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl