Ashleigh Barty bereikt de derde ronde op de Australian Open
NOS SportAangepast

Barty tennist 'heerlijke partij', Osaka gefrustreerd maar ook door

Ashleigh Barty blijft op koers om bij de Australian Open de eerste winnares uit Australië te worden sinds Chris O'Neil in 1978. De mondiale nummer één won in de tweede ronde van de Sloveense Polona Hercog met 6-1, 6-4.

Barty greep vorige week de titel op het toernooi van Adelaide en kende door die inspanningen een stroeve start in Melbourne, waar ze in haar openingduel tegen setverlies aanliep.

De publiekslieveling was in haar eerste ontmoeting met Hercog (WTA-48) solide en bracht haar sluwe slicebackhand dikwijls in stelling. "Een heerlijke partij", zei Barty. Ze treft nu Jelena Rybakina (Kaz, 29).

Osaka matig

Titelverdigster Naomi Osaka (WTA-3) zat zichzelf af en toe in de weg, maar won wel van Zheng Saisai: 6-2, 6-4. Osaka werd soms moedeloos van haar matige niveau en trok van ellende haar handdoek over haar hoofd of gooide met haar racket.

Naomi Osaka haalde tot haar eigen ergernis geen hoog niveau

Ondanks dertig afzwaaiers vond de 22-jarige Osaka een manier om Zheng van haar af te schudden. "Ik gedroeg me een beetje kinderachtig vandaag", erkende de Japanse.

Osaka gaat in ronde drie op herhaling met de 15-jarige Cori Gauff, die Sorana Cirstea klopte: 4-6, 6-3, 7-5. Osaka won in 2019 op de US Open afgetekend van Gauff en was na afloop een troostende schouder voor de snikkende tiener.

Williams en Wozniacki

Serena Williams stelde niet teleur met een 6-2, 6-3 zege op Tamara Zidansek uit Slovenië. De zevenvoudig winnares moest in de openingsset een achterstand wegwerken (1-3), maar tenniste daarna geconcentreerd naar de winst.

Caroline Wozniacki, net als Williams een oud-kampioene (2018), stelde haar pensioen uit met een knappe overwinning op Dajana Jastremska (Oek, 23): 7-5, 7-5.

Caroline Wozniacki gaat na de Australian Open met tennispensioen

Wozniacki toonde zich tegenover de tiener de solide speelster van weleer. De Deense werkte in beide sets een achterstand weg (2-5 en 2-4).

Ook Carla Suárez verraste bij haar laatste Australian Open. De Spaanse was de Wit-Russin Aryna Sabalenka, die als elfde is geplaatst, met 7-6 (6), 7-6 (6) de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl