Roger Federer kent weinig problemen met Filip Krajinovic EPA

Roger Federer heeft in Melbourne probleemloos de derde ronde gehaald. De als derde geplaatste Zwitser was in anderhalf uur klaar met Filip Krajinovic: 6-1, 6-4, 6-1.

Federer maakte net als in zijn eerste ronde een ontspannen indruk. Hij speelde gevarieerd en trof in Krajinovic, die door de gestopte Janko Tipsarevic wordt gecoacht, een matte tegenstander. De 27-jarige Serviër had dinsdag vier uur op de baan gestaan om de Fransman Quentin Halys van zich af te schudden.

Toch lukte het Krajinovic om Federer in de tweede set een servicegame af te snoepen op 3-4. Dat was direct het sein voor de zesvoudig toernooiwinnaar om een tandje bij te schakelen. "Ik was vrij op dinsdag, hij speelde vijf sets", erkende Federer dat hij een voordeel had.

Ook Djokovic moeiteloos door

Zevenvoudig Australian Open-kampioen Novak Djokovic had eerder op de dag ook al moeiteloos de laatste 32 gehaald. De Serviër was in drie sets te sterk voor Tatsuma Ito: 6-1, 6-4, 6-2.

Novak Djokovic schreef de Australian Open al zeven keer op zijn naam ANP

Djokovic verloor in de eerste ronde nog een set van Jan-Lennard Struff, maar was tegen de wildcardspeler uit Japan beter op dreef. Hij sloeg 31 winners en kreeg geen enkel breekpunt tegen in de Rod Laver Arena, waar een verraderlijke wind stond.

"Het was lastig spelen. De wind kan je snel uit je ritme halen", vertelde de Serviër, die desondanks ook zestien aces wist te slaan.

De als tweede geplaatste titelhouder stuit in de derde ronde weer op een Japanner, namelijk Yoshihito Nishioka. Die was in drie sets te sterk voor de Brit Dan Evans.

Novak Djokovic is veel te sterk voor Tatsuma Ito ANP

STER reclame