NOS Nieuws

Tesla: plotseling accelereren is 'totale onzin'

Tesla zegt dat er helemaal geen sprake is van auto's van de fabrikant die vanzelf accelereren. Bij de Amerikaanse dienst voor veilig wegverkeer (NHTSA) kwam vorige week een verzoek binnen voor een onderzoek daarnaar.

Tesla zegt nu dat dit verzoek totale onzin is en is ingediend door een belegger die speculeert op een daling van het aandeel Tesla.

"Wij onderzoeken ieder incident waarbij een bestuurder zegt dat zijn auto ongewild accelereerde", zegt de maker van elektrische auto's in een persbericht. "In ieder geval waarvan wij data hebben, accelereerde de auto alleen door de bestuurder."

De data laten zien dat de auto goed functioneerde.

Tesla

Tesla noemt de belegger niet bij naam. Maar volgens Amerikaanse media gaat het om Brian Sparks, die inderdaad zou profiteren van een waardedaling van Tesla.

De NHTSA zei vorige week het verzoek serieus te onderzoeken. In dat verzoek werden 110 ongelukken opgevoerd die zouden zijn gekomen door het onbedoeld accelereren. Tesla zegt nu dat de meeste van die ongelukken al onderzocht zijn. "De afgelopen jaren hebben we het merendeel van deze ongelukken met de NHTSA besproken. In iedere zaak die we hebben bekeken, laten de data zien dat de auto goed functioneerde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl