Bekijk de samenvatting van AZ - Willem II

Willem II heeft de goede vorm die het etaleerde in de eerste helft van het seizoen doorgetrokken in de tweede helft. De ploeg van Adrie Koster won in Alkmaar met een 3-1 van AZ, dat zijn tweede nederlaag op rij leed.

De Tilburgers bleven voor de zevende keer op rij in de eredivisie ongeslagen. De laatste keer dat dat lukte was ruim twintig jaar geleden toen de club onder Co Adriaanse zelfs veertien wedstrijd op rij niet verloor.

Idrissi opent score

Het spel golfde in de openingsfase op en neer. Vangelis Pavlidis zorgde voor gevaar bij Willem II, terwijl aan de andere kant Owen Wijndal de lat trof en Calvin Stengs de paal raakte. Oussama Idrissi scoorde wel. Hij trok naar binnen en schoot raak.

Na rust nam Willem II aanvankelijk gas terug. AZ ging daardoor gek genoeg steeds meer fouten maken in balbezit. De Tilburgers roken bloed en voerden de druk vervolgens op.

Een foute pass van Stijn Wuytens leidde de 1-1 in. Pavlidis stuitte nog op Rody de Boer, de vervanger van de geschorste Marco Bizot, maar Mats Köhlert vond uit de rebound wel het net.

AZ was daarna de kluts kwijt en er lukte weinig tot niets meer bij de Alkmaarders. Pavlidis maakte uit een vlotte counter de 1-2 en met een prachtige pegel stelde Mike Trésor Ndayishimiye de overwinning veilig voor Willem II.

Calvin Stengs baalt van het doelpunt van Willem II Pro Shots

Door de zege neemt Willem II de derde plaats in de eredivisie over van PSV, dat zondag op bezoek gaat bij VVV-Venlo. AZ blijft tweede op drie punten achterstand van Ajax. De koploper speelt zondag in de Johan Cruijff Arena tegen Sparta.

Willem II doet het dit seizoen goed tegen de topclubs. Bij Ajax werd gewonnen (0-2), PSV werd in Tilburg verslagen (2-1) en eerder werd in eigen huis ook al een punt gepakt tegen AZ (1-1). Alleen Feyenoord wist in Tilburg te winnen: 0-1.

Statistieken AZ - Willem II

STER reclame