Kaj van der Ree
NOS NieuwsAangepast

Programma's Kaj van der Ree stopgezet na beschuldiging seksueel wangedrag

Vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen presentator Kaj van der Ree worden zijn radioprogramma en tv-show per direct stopgezet. Dat meldt omroep BNNVARA.

Meerdere meisjes hebben zich bij RTL Boulevard gemeld met het verhaal dat Van der Ree hen seksueel getinte berichtjes heeft gestuurd. Dat zou gebeurd zijn rond 2016, toen de meisjes tussen de 13 en 16 jaar waren en Van der Ree midden twintig.

Van der Ree heeft zijn excuses aangeboden. "Ik zie nu dat ik domme fouten gemaakt heb", zegt hij een schriftelijk verklaring. De 28-jarige werkte als freelancer voor BNNVARA als presentator van Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit op NPO 3FM. Voor RTL is hij een presentator bij het YouTube-kanaal Concentrate.

Enorm geschrokken

BNNVARA is geschrokken van de aantijgingen tegen Van der Ree. "Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen."

Co-presentator van Proefkonijnen Jurre Geluk zegt dat hij geschrokken is van het nieuws. "Ik baal enorm van het stopzetten, maar ik sta 100 procent achter dit besluit", zegt hij op Instagram.

Ook alle video's op het YouTube-kanaal van Van der Ree zijn offline gehaald. Zijn persoonlijke kanaal heeft 251.000 volgers.

'Manipulerende man'

Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft chats en foto's gezien die uitgewisseld zijn. "En dan zie je een dwingende, manipulerende man die jonge, onzekere meisjes dingen laat doen die ze eigenlijk niet willen", schetste hij vrijdagavond in RTL Boulevard.

De meisjes zouden tegen De Vries gezegd hebben dat zij overstag gingen, omdat ze tegen Van der Ree opkeken en onzeker waren over zichzelf.

De presentator is sinds enkele jaren ambassadeur voor het Rode Kruis. Ook daar is men geschrokken van de berichten. "Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben", zegt de organisatie tegen het ANP.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl